понедељак, 25 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Правда за Станију

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Вучић је с правом незадовољан и бесан на Станију. Одузима му медијску пажњу. Уместо да прате како њихов премијер разговара са другим човеком највеће светске силе, грађани Србије буље у шталу у Лисовићу и стрепе ’оће ли Кристијан да номинује Станију.

Разумем премијера, пуно путује по свету. Није ни приметио да се на три телевизије којима је држава дала националне фреквенције даноноћно врте ријалити програми.


Зато се и чуди што свако јутро Срби не гледају вести из света него са фарме. А уместо његових сусрета са Ангелом прате парове. Народу је преко главе сурове стварности. Више воле сирове ријалитије.


Медијска стратегија, хваљена све до Брисела, почела је да даје резултате. Биће их још. Од почетка новог таласа приватизације, од 2.356 запослених у 74 медија, њих 870 је напустило редакције. Сваки трећи појачао је новинарску конкуренцију на бироима рада. Оне који су остали у редакцији држава је још једном преварила. Понављали су им стално мантру да морају на добош. А ако не буде више заинтересованих тајкуна? Онда новинари добијају акције. Кад су отишли по њих, а тамо – Шубара. Протумачио им закон а акције остадоше држави. Новинари су постали сувишни посредници. Њихове архаичне врлине нису потребне никоме. Ионако имамо све на интернету и мрежама. Кога занима 800 нераспоређених непрофитабилних новинарчића. Плиткоумна забава сахрањује информације.


Ауторске текстове објављује у „Куриру”, „Блицу”, „Информеру”. Као нигде у свету грађани Србије имају прилику да у неком таблоиду данас прочитају премијеров текст, сутра виде исечке из порно филма а прекосутра интервју са патријархом. И онда је Станија крива?


Никога није брига што се данас српско друштво ваља у таблоидном глибу. Осим премијера, кад не осване на насловним странама таблоида у време посете Америци. А он као да преферира таква гласила. Ауторске текстове објављује у „Куриру”, „Блицу”, „Информеру”. Као нигде у свету грађани Србије имају прилику да у неком таблоиду данас прочитају премијеров текст, сутра виде исечке из порно филма а прекосутра интервју са патријархом. И онда је Станија крива?
Када се следећи пут буде враћао из неке пријатељске посете Вучић ће видети да се медијско небо Србије променило за време његове владавине. Грађани разврстани у парове, под контролом велике браће и разних фармера. Премијер воли да каже како се угледа на Немце кад не зна како нешто да уради. Можда да оде код Ангеле и да је замоли да нам уступе програм Дојче велеа и вести немачке државне агенције ДПА. С обзиром на то да су укинули Међународни радио Србија а Тањуг послали на добош.


Зато ће српско јавно мњење обликовати криминалци којима одлажу затвор због доброг владања у ТВнаступима, Глас Америке, Спутњик, Слободна Европа, Ал Џазира, локална филијала Си-Ен-Ена и старлете али само у тренуцима када нису опхрване послом.


А Вучић ако заиста кани да победи Станију а да не угрози медијску стратегију мора да то уради на њеном терену. Нека некако проба да убеди Жељка Митровића да му помогне.

 

Никола Тркља, Политика

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније