среда, 03 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Весић промовисао буџет у име странке, а затим као и Симоновић „напао“ новинаре Жиг инфа

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Заменик градоначелника Горан Весић посетио је данас Гроцку како би представио „Пројекте који ће се радити на територији ове приградске општине“.

Посета је, иначе, била саопштена само члановима Српске напредне странке, којима је речено да у Велику салу ГО Гроцка, где се „представљање одржавало“, дођу али без страначких обележја.

У току излагања пројекта, који ће се наводно изводити у будућем периоду, заменик градоначелника је, између осталога, рекао „наша странка“ ће то радити.

Након излагања , новинар Жиг инфа је поставио питање Весићу које се односило на појашњење која је то „наша странка“, као и да ли је ово функционерска кампања која се заснива тако што „некаква“ странка се промовише „новцем из буџета“.

Одговор Весића био је следећи:

-Прво то није нека наша странка, а ви се не понашате пристојно. Као што знате, ми смо власт и у Гроцкој и у Републици. Ја само спроводим, односно обећавам грађанима шта ћемо да радимо. Ови ваши што су били пре нас могли су то да одраде, а нису, изјавио је Весић.

Упитан да ли на то „Ваши“ мисли на господина Ђиласа с којим је такође грађанима Гроцке обећавао пројекте, Весић је одговорио:

- Ја никада нисам био са Ђиласом.

Весићу је затим предочено да мора да разуме шта је новинарски рад и да није у реду тако да се понаша, заменик градоначелника је затим наставио:

-Ово није конференција за штампу, чули смо ваша питања и изволите седите ако хоћете да чујете нешто. А то да сам био заменик Ђиласа, нисам никада био уз њега... А ТИ са својом странком ради шта год хоћеш, само треба неко да гласа за тебе.

Весићу је поново скренута пажња да новинар није никаква странка и указано му је да због такве реторике новинару Жиг инфа запаљена кућа, да је дошло до пребијања новинара као и да његово излагање није ништа другачије него Симоновићево (бившег председника ГО Гроцка којем се суди због паљења куће новинару Жиг инфа).

-Као што знате, ухапшен је човек који је  то урадио а када су ваши били на власти они који су нападали новинаре нису никада. Ми немамо проблем ни са ким, а ви сте дошли да провоцирате. Чули смо ваше питање, а не знате баш очигледно све тачно, одговорио је затим Весић.

У току Весићевог излагања, већина присутних чланова СНС-а му је тапшало, исто као и када је Драгољуб Симоновић окривио новинаре Жиг инфа да су против њега покренули медијску хајку.

Новинари Жиг инфа су веома забринути реториком заменика градоначелника Горана Весића и још једном подсећају да је исту такву реторику користио и бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић након чега су уследили бројни притисци који су кулминирали нападом на уредника Жељка Маторчевића а затим и паљењем куће новинара Милана Јовановића.

 

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније