недеља, 12 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Британска организација „Спасите децу“ повукла Блерову награду уз извињење члановима

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
(Фото: Stephen Lovekin/Getty Images for Save the Children/AFP)
(Фото: Stephen Lovekin/Getty Images for Save the Children/AFP)

Лондон – Након што се нашла на удару јавности због додељивања награде бившем британском премијеру Тонију Блеру, хуманитарна организација „Спасите децу“ јавно је упутила извињење својим члановима, волонтерима и присталицама широм света, опозивајући своју одлуку.

Џастин Форсајт, извршни директор организације и бивши помоћник Тонија Блера, изјавио је данас за ББЦ да му је веома жао што је код својих чланова и волонтера изазвао негативна осећања, јер је одлука о додељивању награде Блеру за глобални рад, посебно у Африци дефинитивно била погрешна одлука.

Извињење је уследило након онлајн петиције коју је потписало преко 100.000 људи и захтева 500 запослених у овој организацији.

Протестанти су били огорчени награђивањем Блера наводећи да особа попут њега не може бити награђена за било шта хуманитарно након његове одлуке да се нападне Ирак 2003.године, сматрајући га одговорним за смрт више хиљада недужних цивила.

Форсајт је рекао да је одлуку да се Блеру додели награда донело сестринско удружење из САД, где Блер нема контраверзну репутацију убице.

Васељенска ТВ

Најчитаније