уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Један округ у Кини са 600.000 људи у изолацији због коронавируса

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Око 600.000 становника у централном делу Кине стављено је у изолацију након што је једна особа била позитивна на тесту на коронавирус, док се земља прибојава новог таласа епидемије која је избила у децембру 2019. и проширила на цео свет.

 

Власти округа Дјија, на око 800 километара од Пекинга у провинцији Хенан, саопштиле су да становници од сада не могу да излазе из својих домова без одобрења.

Према тој директиви, само особе са посебном дозволом власти могу да иду на посао, док возила могу да саобраћају сваки други дан, у зависности од регистарске таблице.

Како оише Франс прес, званичан разлог није саопштен.

Једна жена која је посетила тај округ била је позитивна на тест након контакта са особом која није имала симптоме болести, наводе локалне власти. Кина је данас саопштила да је регистровано 55 нових заражених особа које, међутим, немају симптоме болести, док је више од 1.000 људи под лекарским надзором.

Франс прес додаје да је у Кини регистровано 35 нових "увезених" случајева заразе због чега су привремено затворене границе за већину странаца и драстично је смањен број међународних летова.

Свакоме ко уђе у Кину одређује се карантин од 14 дана. Од почетка епидемије коронавируса у Кини је заражена 81.589 особа, а умрло је 3.318.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније