петак, 05 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Хакован систем за позивање на молитву, из неколико џамија пуштана "Бела ћао"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Турске власти покренуле су истрагу након што је у Измиру хакован систем за позивање на молитву, па је са минерата неколико џамија пуштана италијанска антифашистичка песма "Бела ћао".

 

Та антифашистичка химна је емитована јуче после подне уместо позива на молитву, који се емитује пет пута дневно, а овај снимак је објављен и на друштвеним мрежама.

Локални огранак турских власти задужених за верска питања потврдио је на Твитеру овај инцидент и најавио отварање унутрашње истраге и подношење пријаве полицији.

 

"Бела ћао" је емитована након што су "непознате особе саботирале и илегално хаковале систем позива на молитву", прецизира се у саопштењу.

Тужилаштво у Измиру је отворило истрагу о том инциденту која ће обухватити и кориснике друштвених мрежа осумњичене за "негирање верских вредности", јавила је агенција Анадолија. Портпарол владајуће странке Омер Челик је на Твитеру "оштро осудио" овај инцидент и навео да ће бити пронађени починиоци.

Инцидент се догодио у јеку рамазана, муслиманског месеца поста, и у тренутку када су џамије затворене због пандемије коронавируса.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније