уторак, 11 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Преминуо након што му је породица искључила респиратор да би укључила климу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Мушкарац стар 40 година преминуо је у државној болници у Индији, након што су чланови његове породице наводно искључили респиратор из струје како би укључили клима уређај.

 Овај мушкарац примљен је у болницу неколико дана раније након што су лекари посумњали да има вирус корона, а због отежаног дисања смештен је на специјално изоловано одељење за пацијенте оболеле од Цовид-19.

"Индиа експрес" наводи да је човек био у толико тешком стању да га доктори нису ни тестирали на корону, већ су га одмах ставили на респиратор и започели терапију.

Како се наводи, у понедељак ујутру болесног Индијца у болници је посетила породица, која није била задовољна условима у којима борави. Како је централни расхладни систем у болници био искључен да би се спречило ширење вируса, у соби у којој је овај мушкарац лежао било је више од 40 степени Целзијуса.

Због тога је један од чланова породице донео портабл клима-уређај, те су да би га прикључили, искључили респиратор. Мушкарац је преминуо, а накнадним тестирањем утврђено је да пацијент уопште није ни имао вирус корона, већ тежак облик хроничне опструктивне болести плућа.

"Кад су искључили респиратор из струје, апарат се аутоматски пребацио на резервно напајање, односно на агрегат на батерије. Међутим, батерија се истрошила након пола сата, после чега је пацијент преминуо. Када је приметила да нешто није у реду, породица је позвала медицинско особље, али је већ било касно. Обдукција је показала да је пацијент умро од гушења", навео је др Навин Саксена из болнице Махара Бимсинг.

Б92/021.рс

Најчитаније