уторак, 11 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Цела француска влада поднела оставку

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Француски премијер Едуар Филип је предао писмо оставке целе владе председнику Емануелу Макрону који је оставку прихватио, саопштила је Јелисејска палата и и додала да се током дана очекује именовање новог премијера.

 

Влада у оставци ће се бавити текућим питањима до именовања новог састава, пренела је агенција Франс прес.

Извори блиски властима наводе да Филип неће бити нови премијер, а у медијима се последњих дана помиње да би нови премијер могао буде шеф дипломатије Жан Ив Ле Дриан, али неки извори наводе да би то могла да буде министарка одбране Флоранс Парли.

Такође се помиње нови министар унутрашњих послова уместо Кристофа Кастанера чија је позиција ослабљена због незадовољства полиције која сматра да од њега није добила довољну подршку за време протеста против расизма и полицијског насиља.

Очекује се да ће бити замењена и досадашња министарка екологије Елизабет Борн чије је министарство важно у светлу победе покрета зелених на локалним изборима.

Макрон, којем мандат истиче 2022. године, синоћ је изјавио је планира "нови пут" са "новом екипом" чиме је имплицитно потрвдио информације које последњих дана круже о променама у влади.

Те промене су биле очекивање после другог круга локалних избора на којем је Макронова центристичка Република у покрету (ЛРЕМ) доживела пораз.

Бета/Н1

Најчитаније