уторак, 11 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Повратак короне у Венето, за жариште окривљен менаџер који се вратио из Србије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У Вићенци је поново избило зариште коронавируса, а кривцем за нове случајеве сматра се менаџер једне италијанске компаније који се недавно вратио са пословног пута из Србије, пише италијанска штампа. Након што је добио прве симптоме, био је на окупљањима са великим бројем људи, а и пошто је утврђено да је позитиван на коронавирус, није желео да буде хоспитализован већ се лечио од куће. Пошто му је стање погоршано, смештен је на интензивну негу, преноси Коријере дела сера.

 

Након повратка из Србије, тај човек добио је прве симптоме, али упркос температури и малаксалости пет дана кретао се међу суграђанима, пише Коријере, присуствујући и једној рођенданској прослави и једној сахрани.

Тај менаџер, који управља фирмом од око 170 запослених, у Србији је био у контакту са 70-годишњаком који се сада налази, како пише лист, на реанимацији у нашој земљи. По повратку у Виченцу, 25. јуна, Италијан је био је у контакту са великим бројем суграђана.

Стручњаци у области Венето, након што су успели да се изборе са епидемијом, сада се налазе пред новом опасношћу. Реконструишући кретање тог Италијана, открили су нова жаришта, тестирали стотине људи у тој области и околинама суседних Вероне и Падове, а 89 људи стављено је у карантин.

Упркос температури од 38 степени, пише Коријере, менаџер је присуствовао рођенданској прослави где је био у контакту са великим бројем људи. Сутрадан се тестирао, а пошто је утврђено да је позитиван, лекарима је рекао да би се радије лечио код куће. Након три дана ипак је пребачен у болницу, где се сада бори за живот.

Република преноси тврдњу гувернера Венета Луке Заје да је пацијент из Србије који је заразио тог Италијана наводно преминуо у среду. Заја је рекао и да је тражио да се покрене евентуални поступак против особе која је, знајући да је заражена, довела у опасност друге грађане и изазвала ново ширење вируса.

"Не само то, путовао је колима са још три особе, од којих нико по повратку из Србије није носио маску, а данас је Београд поново под рестриктивним мерама"; казао је Заја.

Н1 Београд

Најчитаније