среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ћале, ово је за тебе: У Луксембургу протест подршке Београду

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Протест под називом "Ћале ово је за тебе – подршка српском народу против диктатуре" одржан је у Луксембургу испред зграде Владе. Протесту је присуствовало неколико десетина људи, који су носили заставе Србије и транспаренте са порукама "Зауставите диктатуру", "Ти си Ковид Србије" или "Ћале ово је за тебе".

 Држављани Србије који бораве у Луксембургу, исељеници пореклом са простора бивше Југославије и њихови пријатељи протестом су желели да укажу на, како наводе, дугорочне проблеме у Србији, као што су одсуство политичког дијалога, лажне вести које пласирају медији са националном покривеношћу или узурпација и злоупотреба државних институција.

Прочитан је и проглас у коме се захтева ослобађање свих приведених и осуђених током и након протеста, ослобађање медија, широки и истински друштвени дијалог, као и поништавање избора и организовање других, који би били “фер, поштени и под строгом контролом међународних организација”.

“Власти државе Србије су на оправдано исказан бунт и незадовољство народа Србије које се годинама нагомилавало реаговале невиђеном полицијском бруталношћу још од Милошевићеве диктатуре деведесетих година, чега смо сви овде сведоци и због чега смо данас овде”, закључује се у прогласу.

Н1/Нова.рс

Промо

Bg

Најчитаније