четвртак, 02 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Čep za hendikep" skuplja više od dva miliona građana

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Predsednik tog udruženja, Zoran Martinov, istakao je da je u 2017. godini prikupljeno više od 63 tone plastičnih čepova čime je omogućena nabavka 21 ortopedskog pomagala.

Udruženje je u prostorijama opštine Vračar uručilo povelje društveno odgovornim kompanijama, medijima i pojedincima koji su doprineli, kako je rekao Martinov, uspešnoj realizaciji projekta "Čep za hendikep".

Prema njegovim rečima, ovoj akciji se za pet godina pridružilo 1.280 obrazovnih institucija, 620 kompanija i više od dva miliona pojedinaca.

"Težimo ka tome da što više ljudi bude uključeno u ovu akciju kako bi se obezbedilo što više pomagala za osobe za invaliditetom", rekao je Martinov.

Milorad Đurić, nastavnik muzičkog u OŠ "Laza Kostić" na Novom Beogradu, i jedan od najaktivnijih pojedinaca u akciji "Čep za hendikep", kaže da je za podizanje svesti o ovoj akciji najvažnije animirati decu, roditelje, bake i deke.

"Jedno dete iz naše škole skupilo je više od 150.000 hiljada čepova. I druga deca koja nisu iz naše škole skupljaju čepove, donose kod nas i mi to dajemo za kupovinu pomagala", rekao je Đurić.

Akcija "Čep za hendikep" ima za cilj recikliranje čepova i od prikupljenog novca kupuju se ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom u Srbiji.

ALO! Izvor vesti

Најчитаније