четвртак, 02 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Двојица припадника Војне полиције погинула код Алексинца

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Погинула су двојица припадника 3. батаљона Војне полиције, капетан Владан Јовановић (1985) из Пирота и млађи водник Срђан Стевановић (1974) из Прокупља, саопштило је Министарство одбране.

Несрећа се догодила на ауто-путу Београд–Ниш код Алексинца, синоћ око 22.45, када је камион са приколицом, београдских регистарских ознака, налетео на припаднике војске који су се налазили поред возила у зауставној траци.

"Возила су била прописно означена, у њима је било 14 припадника 3. батаљона Војне полиције који су се враћали са спортског првенства у Београду. Остали припадници војске су неповређени, а на возилима је причињена мања материјална штета", наводи се у саопштењу Министарства.

Камионом је управљао мушкарац (1988) из Косјерића, речено је РТС-у у полицији.

Увиђај је извршила патрола полиције из Алексинца, а на место несреће је изашла екипа хитне помоћи и надлежни тужилац.

Капетан Владан Јовановић, рођен је 1985. године у Пироту, а у Војсци Србије је био од 19. септембра 2009. године.

Млађи водник Срђан Стевановић, рођен је 1974. године у Прокупљу, а у Војсци Србије је од 29. маја 2000. године.

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутили су телеграме саучешћа породицама настрадалих припадника Војске Србије, наводи се у саопштењу Министарства.

Кабинет председника је саопштио да је телеграм саучешћа породицама упутио и председник Републике Србије Александар Вучић.

"Дубоко ме је потресла вест о трагичној погибији наших војника. Одлазак драге особе ненадокнадив је губитак и за собом оставља велику празнину. У овим тешким и болним тренуцима дубоко саосећам са вама и вашим породицама", наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

RTS.RS! Izvor vesti

Најчитаније