среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Више тужилаштво: Нема основа за покретање поступка у случају Јајинци

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

"Након окончаног предистражног поступка које је Више тужилаштво у Београду водило у правцу утврђивања чињеница и околности везаних за остављено оружје у Јајинцима и свеобухватних провера извршених од стране надлежних полицијских служби, нисмо нашли законских основа за покретање кривичног поступка за кривично дело из наше надлежности", рекла је Танјугу портпарол Тужилаштва Татјана Секулић.

Раније данас, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да полиција у овом тренутку нема довољно доказа да би привела било кога везано за оружје пронађено у Јајинцима, али да то не значи да МУП нема одређена сазнања и да не ради на томе.

"Наравно да је то приоритет, али ако не обезбедимо довољно доказа, бесмислено је да идемо у судски поступак. Да ли сам задовољан што је прошло годину дана? Свакако да нисам, али, ја ћу инсистирати да настави да се ради на том случају као што се радило и до сада", рекао је Стефановић новинарима.

Додао је и да упорност полиције доводи до тога да се случајеви реше, те да би сви волели да је тај случај решен сутрадан.

Крајем октобра 2016. године у Јајинцима су пронађени сандуци са оружјем у којима се налазила зоља, неколико ручних бомби и муниција, и то у шуми недалеко од породичне куће председника Србије.

RTS.RS! Izvor vesti

Промо

Bg

Најчитаније