уторак, 20 април 2021

Политика

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЛИЦЕМЕР НА КВАДРАТ: Како је Вучић 2007. предводио блокаду б92

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Александар Вучић – потражити у речнику под лицемерје. Јер, док председник дела грађана Србије (оне који нису за њега назива барабама и фашистима) најављује да ће се држава обрачунати са представницима опозиције који планирају да у суботу протестују испред ТВ „Пинк“, а хапшења најављују и његови режимски медији, многи су заборавили да је управо Вучић предводио демонстрације и блокаду једне приватне теелвизије.

Реч је о протесту који датира 26. маја 2007. године, када је Вучић као полетни радикал са још 200 чланова СРС блокирао телевизију Б92, незадовољан због извештавања ове ТВ станице о опозицији и пресудама хашким оптуженицима

.

Дакле, тада му није сметало да, како говори у 2019. години „прети новинарима приватне ТВ станице и покушава да упадне на приватни посед“. Том приликом, испред ТВ Б92, Вучић је изјавио:

„Ово је наш начин да покажемо да не могу да нас уплаше и да је Србији слобода била и остала најважнија, па нека дођу да и нас ухапсе. Са одушевљењем их дочекујемо и никакав проблем у томе не видимо”, рекао је Вучић.

„Наша данашња акција ‘Слобода у пет до 12’ је спроведена, јер у Србији не постоји слобода и јер деца и млади људи, али и сви остали људи, немају право да мисле другачије од антисрпског режима Бориса Тадића и Војислава Коштунице”, рекао је Вучић.

Тада га у блокади Б92 нико није спречио, ни ухапсио.

С друге стране, Вучић је уочи суботњег марша грађана и опозиције пред режимску телевизију „Пинк” изјавио:

„Ми желимо да народу покажемо да је реч о силеџијама, те да после не би било изненађења када до реакције полиције дође”, рекао је Вучић.

Ова изјава је уследила после изрежиране пародије испред Скупштине Београда и може се протумачити као најава бруталне полицијске силе према 

представницима опозиционих странака и народа.

 Србин.инфо/Герила.рс

Промо

Bg

Најчитаније