уторак, 14 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ДУГОВАЊА РТС-У: Партије у историји, рачуни неплаћени

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Део странака није измирио дуговања јавном сервису из ранијих кампања, иако су на прагу нови избори. РТС не може да намири 100 милиона од УРС и ЈУЛ. Процеси на суду због радикала и ЛДП

 НОВА изборна кампања је на прагу, а поједине странке још вуку дугове за рекламе и спотове из претходних избора. Неке, попут Уједињених региона Србије и ЈУЛ-а, одавно су отишле у политичку историју неплаћених рачуна

Како нам је речено у Радио-телевизији Србије, та медијска кућа, иако има правоснажне пресуде, није успела да наплати новац од странака Мирјане Марковић и Млађана Динкића.

- Један поступак против Либерално-демократске партије је добијен и стекли су се услови за покретање извршног поступка, а други је у току. Парнични поступак са Српском радикалном странком траје. Са Социјалистичком партијом Србије је закључено поравнање и по њему је СПС измирио дуг - речено је, за "Новости", у пи-ар служби Јавног сервиса.

Према незваничним подацима, дуг ЈУЛ и УРС према РТС је око сто милиона динара, либерали нису платили 87, а радикали 15 милиона.

У овој медијској кући додају и да од 2015. године примењују правило да се све политичке кампање наплаћују унапред, пре емитовања, и да од тада немају ненаплаћена потраживања. Исто ће важити и за најављене спојене изборе за пролеће следеће године.

Немања Ненадић, из "Транспарентности Србија", каже, за "Новости", да медијима нико не гарантује да ће после избора од странака наплатити новац за огласе и рекламе које су им објављивали:

- Медији треба да уговоре услуге плаћањем унапред или да узму гаранцију коју могу да активирају ако се појави проблем у наплати. Битно је да се у том проблему према свим странкама једнако односе, а не да од једних траже наплату, док другима толеришу и прихватају одлагање.

Нанадић каже да се законски може боље уредити ова област ако се повећа увид јавности, па да се још током кампање зна у којој вредности су странке уговориле рекламе.

ДИНКИЋЕВИ У БЛОКАДИ 184 МИЛИОНА

СЛУЧАЈ УРС показао је да повериоци никада неће моћи да наплате дуговања од ове партије. Рачун им је, према подацима НБС, у блокади због дуга од чак 184,1 милион динара. Странка нема имовину, па самим тим ни могућности да се на тај начин наплате потраживања.

С. С. Р. - С. Ј. М.  Новости

Најчитаније