уторак, 04 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Чистка у СНС тек следи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Иако су парламентарни избори најављени за пролеће наредне године Српска напредна странка већ у недељу, 1. септембра, на седници Председништва, али и проширеног Главног одбора разматраће изборну платформу, као најважнији страначки документ са којим ће изаћи пред грађане.

 

Председник СНС Александар Вучић члановима Председништва ће изнети своје предлоге куда ће се кретати кампања напредњака и начин на који ће бити организована. О раније најављеној чистки неподобних кадрова у СНС, бар на овој седници, како наводе у овој странци, неће бити речи, али ће бити анализиран досадашњи рад људи који су били до сада на различитим нивоима власти.

Марија Обрадовић, потпредседница СНС, најављујући седницу Председништва и Главног одбора навела је да ће обе седнице имати исти дневни ред, припремање најважнијег страначког документа, изборног програма, платформе са којом ће изаћи пред грађане.

Лидер СНС Александар Вучић приметио да СНС мора да брине о онима који могу да му узму гласове и који су за СНС много озбиљнији и опаснији противник, од ових који се спремају за бојкот избора.

У марту је Вучић најавио и да 1. септембра крећу унутарстраначки избори у СНС, који ће бити окончани пре краја године. Он је тада рекао да је намера да се види који су то „људи који су добро радили, у интересу грађана, а да они који нису радили на такав начин ту подршку изгубе“.

Цео процес кадровског освежавања требало би да буде завршен до краја године, када ће бити одржана изборна скупштина на којој ће се бирати врх напредњака. У плану СНС је пријем и нових, виђенијих чланова, попут актуелне премијерке Ане Брнабић. Да ли ће у недељу бити обелодањено да је она постала чланица у странци нису могли да нам кажу.

М. Р. М.   Данас

Најчитаније