уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ђилас: Манипулише се истраживањима расположења грађана

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас оценио је данас да се наставља манипулисање грађанима приликом објављивања резултата истраживања јавног мњења и оптужио „независне експерте“ да својим изјавама и анализама помажу председнику Србије Александру Вучићу.

 

У саопштењу, Ђилас се осврнуо на изјаву консултанта Ипсоса Срђана Богосављевића према којој је потенцијал опозиције 1,6 милиона гласова људи незадовољних актуелном влашћу, али да за опозицију гласа свега 600.000 људи јер остали не желе да гласају због Двери, односно става према Европској унији.

„Ако за опозицију гласа 600.000, а за власт 1,8 милиона гласача, како на изборе изађе 3,4, а не 2,4 милиона људи? Ако су људима толико битне поделе на оне који су за породичне шетње и оне који су за Прајд па неће да гласају за опозицију, како на породичну шетњу дође само 2.000, а на прајд 500 људи?“, упитао је Ђилас.

Он је осим Богосављевића упитао и извршног директора ЦеСИД-а Бојана Клачара да ли су приметили да власт свакодневно „лажима уништава“ опозицију са својих телевизија и преко својих новина.

„И за крај, једно лагано питање за Ипсос, за учесника Хит твита Марка Уљаревића и Срђана Богосављевића: Два месеца пред београдске изборе сте објавили да Демократска странка има седам одсто гласова. Када ћете признати да сте то урадили по Вучићевом налогу да би Шутановац имао објашњење зашто ДС не иде на заједничку листу? Или то, или да признате да не знате посао који радите јер је ДС заједно са СДС-ом и Новом странком добио 2,2 одсто гласова. Дакле, 3,5 пута мање од онога што сте ‘истражили'“, упитао је Ђилас и додао да одговор „нестрпљиво очекује“.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније