среда, 19 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Хор новосадске гимназије на годишњици СНС-а, поједини родитељи незадовољни

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Хор новосадске Гимназије "Јован Јовановић Змај" певаће у недељу, 27. октобра на прослави 11 година Српске напредне странке у новосадском Спенсу, а поједини родитељи су незадовољни због те одлуке.

 

Један родитељ је испричао да је гимназијалцима речено да морају да наступају јер од тога зависи финансирање хора, пише информативни портал 021.рс.

"Хор је један од најбољих у Новом Саду. Имају наступе и у иностранству и на разним такмичењима, а све то кошта, што ми родитељи разумемо. Али како могу деци да кажу да неће бити новца из буџета Града или Републике за путовања на такмичења и слично, ако не буду певали на митингу напредњака. Били смо запрепашћени када нам је дете ово испричало. Зар их није срамота да тако уцењују школу и хор и још да малолетници морају да певају некој странци?", казао је родитељ који је инсистирао на анонимности јер му је дете малолетно.

Директор те гимназије Радивоје Стојковић негирао је наводе да је деци наложено да наступе на прослави годишњице "напредњака" и додао да се ради о "редовном комерцијалном наступу" и да ће "напредњаци" то платити.

Према његовим речима, то није први пут да гимназијски хор пева на митингу неке странке. "Директор сам од деведесетих и за све ове године хор је певао разним странкама, и социјалистима и Новој Србији и напредњацима и другима, где год су нас звали. Тако смо одлучили и никог нисмо одбили и то је начин да се финансирају трошкови хора.

Деци је речено да имају наступ на Спенсу и да ко жели може да одбије да иде и нико неће имати проблем због тога, нико није условљен", казао је Стојковић. Портал 021 је подсетио да је хор певао СНС-у на митингу децембра 2015, а школа је и тада наступ правдала потребама да се тако финансира рад хора.

Због тог наступа опозиционе странке су реаговале и осудиле то што су малолетници певали на страначком скупу, а тадашња покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих и поједине невладине организације су оцениле да се ради о злоупотреби деце у политичке сврхе.

021.рс/Бета/Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније