среда, 03 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СЗС покреће акцију „Узбуни се“ и позива све да пријаве криминал и корупцију

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Лидери Савеза за Србију (СЗС) најавили су данас акцију за узбуњивање под називом „Узбуни се“ и позвали све грађане да на заштићену имејл адресу и бесплатан број телефона пријаве криминал и корупцију.

 

„Позивамо све који су сведоци криминала и корпуције да то пријаве на бесплатан број телефона 0800/000-205 или на имејл узбунисе@протонмаил.цом. Сви који се усуде на то могу да рачунају на правну зажтиту великог броја искусних адвоката који ће помоћи да се заједно супротставимо овом безакоњу“, рекао је председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац на конференцији за новинаре у Београду.

Лутовац је поручио да на тај начин желе да охрабре све који су спремни да укажу на безакоње и да подстакну грађане да пријављују криминал и корупцију без страха за последице.

Он је позвао грађане да заштите узбуњивача из Крушика Александра Обрадовића, тужилаштво да реагује у складу са доказима, а јавни сервис да ради свој посао по закону и да се придржава етике.

„РТС и остали медији нису позвали Александра Обрадовића да се директно обрати грађнима и да доказе о незаконитом пословању Крушика прикаже јавности. РТС треба да позове и министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да говори о овом случају и другим аферама који се везују за његовог оца“, рекао је Лутовац.

Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић рекао је да ће број телефона на који ће грађани моћи да пријављују криминал и корупцију радити сваког радног дана од 8 до 16 часова, а да ће по потреби организовати дежурства и радити и дуже.

„Протекле недеље сам добио три озбиљна позива од представника јавних предузећа који су спремни да говоре о разним видовима корупције и проблемима, као и о допунама дешавања која су се догађала у Крушику“, рекао је Веселиновић.

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић поручио је да ће са тимом адвоката пружити адевкватну заштиту свима који се јаве и да никога неће оставити на цедилу.

Он је позвао све да доставе податке и документа о криминалу и корупцији која ће СЗС потом презентовати јавности.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније