четвртак, 21 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучић: Тражићу да се прво испита моја имовина

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није сигуран да ли ће Закон о испитивању порекла имовине бити усвојен до краја године или у фебруару идуће године, али да ће затражити да буде први чија ће имовина да буде испитана.

 

На железничкој станици на Новом Београду, Вучић је новинарима рекао да не жели да се протумачи да је тај закон усвојен као оруђе у изборној кампањи, јер "би многи имали проблем да докажу одакле им имовина", због чега ће инсистирати да се прво испита његова и имовина његове породице.

"Да ми испитају све што имам у иностранству, све куће и апартмане. Од Атине, преко Женеве до Беча. Било какве рачуне, моје или чланова моје породице, и сву имовину у земљи. И да са тим изађемо пред грађане. Да виде да од 2008. немам никаквог повећања имовине, па ни од 2012. када сам преузео одговорне функције. Тада ће имати смисла да се то исто тражи и од других", рекао је он.

Вучић је оценио да примена тог закона неће донети неке нарочите финансијске добити за буџет, али ће унети мало више морала и правде у политички живот.

Говорећи о недавном сусрету који је имао са америчким дипломатом Ричардом Гренелом, Вучић је рекао да је имао "добар и позитиван разговор", али није желео да коментарише медијске наводе да је Гренел нудио значајна финансијска улагања у замену за признање независности Косова.

"А да ли ви мислите да нам било ко нуди било шта друго? Нама нико ништа не нуди, осим да признамо цело Косово. Ако знате неког ко нуди нешто друго, покажите ми га. А посебно ми покажите некога коме сам обећао независност Косова, њега ми покажите!", рекао је Вучић.

Коментаришући стање на Косову, Вучић је рекао да само апелује на грађане српске националности да остану хладне главе на провокације Приштине попут честих хапшења, спречавања уношења хране и лекова и оптужби да је бирачки материјал из централне Србије био заражен неким отровом.

"Њима је проблем то што сам одмах проценио да је то фарса. И нећу попустити иако ће да измисле да је то био неки пестицид, јер је јасно да је све без везе и да је из политичких разлога... Они (Приштина) нису свесни шта раде, јер ово није ни 1998. ни 1999. година, ни 2004. ни 2008... А што се тиче њихових политичких прича, не могу то више ни да слушам. Ако хоће (да разговарају) хоће, ако неће, онда неће, не могу да слушам. Јер такве политичке лажове свет није видео. А на томе (наводном тровању) ћу да инсистирам до краја. Не знају они да сам ја као питбул, има за годину дана о томе да причам у УН и да сваки пут то поменем, да се види да ли је било тровања или није", рекао је он.

Вучић је потврдио да је у Србију стигао руски ракетни систем С-400 због заједничке војне вежбе и најавио да ће га сутра обићи, док ће други систем Панцир, који је Србија наручила, обићи у суботу.

Закон о испитивању порекла имовине који се већ годинама најављује би, према писању појединих медија, у другој половии децембра требало да се нађе пред посланицима. Овај закон био је и тема једне од Инсајдер дебата. Бета

 

инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније