недеља, 19 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Социјалдемократска унија не излази на парламентарне републичке изборе: уједињена партија левице спрема се за дугорочну борбу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Главни одбор Социјалдемократске уније донео је одлуку да СДУ неће учествовати на парламентарним републичким изборима заказаним за 26. април 2020. године, јер не постоје услови за фер изборе. Нефер услови не подразумевају само медијски мрак, насиље и потпуну доминацију владајуде странке у друштвеном и политичком животу, који изборну трку чине додатно отежаном.

 Ми неправедним сматрамо све изборе у којима о праву да се буде биран одлучује новац. Парламентарна борба није доступна обичним грађанима и грађанкама који се боре за своја уверења и за интересе заједнице у којој живе. У том смислу ниједни избори од увођења вишестраначја у Србији нису били ни фер нити слободни, већ су представљали параван демократије за оне који ту демократију могу да приуште. Левица у Србији бори се за права управо најсиромашнијих, најугњетенијих и најмаргинализованијих слојева становништва и нема финансијску подршку „богатих Срба“ којом се хвали радикална десница. Неизлазак Социјалдемократске уније на изборе не подразумева подршку тактици бојкота, која такође погодује најпривилегованијима и најбогатијима у опозицији, и која је наметнута као централна тема политичког живота.

Тиме се по ко зна који пут у запећак стављају суштинске борбе које се одвијају на маргинама политичке јавности, попут борби за радна права, за кров над главом, за очување река и природе, а на које ниједна политичка структура која се залаже за одржавање капиталистичког статуса кво нема одговор. Због тога ми настављамо да свакодневно, на улицама, у фабрикама, на планинама и у домовима водимо ове борбе, бирајући да ограничене ресурсе које имамо искористимо за помагање онима који свој глас у парламенту не могу да приуште, као и за стварање организације уједињене левице која ће за све нас моћи да се бори у парламенту и ван њега. Уједињена партија левице, на чијем стварању радимо дуго и посвећено, не настаје ради априлских избора, већ се спрема за дугорочну борбу за потлачене. У сарадњи са локалним одборима, наставићемо да испитујемо постоје ли повољне околности да се узме учешће у локалним и покрајинским изборима.

Промо

Bg

Најчитаније