субота, 25 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Дачић: Наставак сарадње са СНС, можда заједничка изборна листа

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић најавио је данас новинарима у Нишу да ће наставити да разговара с лидером владајуће Српске напредне странке (СНС) и шефом државе Александром Вучићем о томе како ће изаћи на предстојеће изборе.

 

„Како год изашли на изборе, наша идеја јесте везана за наставак сарадње с Александром Вучићем и СНС.., јер је највећи интерес Србије да се развија, да јача своју позицију и да у тешким временим која нас чекају, имамо јединство“, нагласио је Дачић на конференцији за медије поводом 30 година СПС-а.

„На глобалном плану смо предложили Александру Вучићу да размотри да, уколико постоји потреба, а ми смо спремни за то, да идемо и са заједничком листом (СНС), имајући у виду тежину проблема с којима се суочавамо као земља“, изјавио је Дачић.

По његовим речима, битно је да се Србије економски добро развија и додао да је то један од великих резултата које је СПС већ остварила са СНС и Вучићем.

Дачић је истакао да за ту странку „не постоји никаква дилема“ око тога да на изборе иде с Јединственом Србијом и евентуално с још неким на локалном нивоу.

Он је казао да на предстојећим изборима очекује добре резултате за изборну листу на којој ће бити СПС.

„Имамо сада нелогичну ситуацију да они с којима треба да изађете на мегдан, они беже с тог мегдана. Сада просто не знате како да имате политичку расправу, јер њих не интересују институције. Зато се и примењују разне лажи. Тиме су нам, као држави, нанели више штете“, проценио је Дачић.

По његовим речим, СПС „мора да се озбиљно понаша“ и наставиће да води озбиљну и одговорну политику“.

Дачић је најавио да ће унутарстраначки избори СПС бити после државних, да се не би „мешале те ствари уочи изборне кампање“.

Социјалисти су 30 година постојања обележили у Нишу свечаношћу у Народном позоришту. Најављено је да ће таквих скупова бити и у другим градовима, а централна прослава СПС биће јула у Београду.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније