уторак, 11 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ракић каже да је фракција запосела централу ДС, секретар странке је демантује

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић изјавила је да су представници супротстављене фракције руководству ДС-а ушли и "запосели" централу те странке у Нушићевој улици у Београду. Секретар Демократске странке Горан Јаић демантовао је наводе потпредседнице ДС да је фракција супростављена руководству "запосела" централне страначке просторије.

 

Ракић је за агенцију Бета казала да су у просторије те странке дошли "хулигани које су ангажовали (функционери ДС) Балша Божовић и Радослав Милојичић - Кена".

"Ми ћемо о свему томе обавестити јавност и наше стране партнере, и надлежне органе", рекла је Ракић.

Она је оценила да је реч о делу странке који жели да буде "кооперативна опозиција" председнику Србије Александру Вучићу.

"То је управо оно што се види месец дана, као што су имали идеју да изазову незакониту седницу 17. маја, па и насилни и незаконит покушај преузимања ДС и постављања некога ће бити под утицајем Александра Вучића", додала је она.

Јаић је за агенцију Бета казао да је то "апсолутна лаж", да нико не брани члановима странке да уђу у централу, а на питање због чега је обезбеђење присутно у централи ДС, Јаић је рекао да "последњих пар месеци" странка има обезбедјење просторија "24 сата".

"Ми иначе имамо обезбеђење 24 сата. Не видим шта је ту ненормално да фирма, односно ДС - која има сервере (у централи) не чува то. Данас је изборни дан, не знам шта све може да се деси", рекао је Јаић.

Већином гласова чланова Главног одбора Демократске странке данас је на седници у Београду усвојен извештај председника странке Зорана Лутовца, нако чега је Ракић прогласила победу струје коју он предводи. Лутовац је рекао да су чланови ГО успели да "одбране ДС од Александра Вучића", да је странка тако остала при бојкоту данашњих избора у Србији и да ће наставити да се реформише.

Противници Лутовца су, пошто је седница прекинута, у ходнику испред сале објавили да сазивају изборну скупштину странке.

"Расписујемо изборе за председника и потпредседника странке", рекао је потпредседник ДС Драгослав Шумарац, који је на том скупу изабран за заменика председника странке.

Бета/Н1

Најчитаније