субота, 15 мај 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Представници СНС-а из Гроцке на "службеном путу" за време избора у Републици Српској

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Покрет за преокрет упозорио је средином октобра да је у току реализација “опасног трансфера гласача” из Србије за локалне изборе у Босни и Херцеговини и оптужио власт у Србији да тај пројекат спроводи у корист Савеза независних социјалдемократа (СНСД), чији је лидер члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, и који има власт у мањем БХ ентитету, Републици Српској.

“Тај пројекат режима реализује Српска напредна странка (СНС) преко државних и локалних органа власти у Србији. Спроводе га локалне самоуправе, попут београдске градске општине Земун, као и Новог Сада, Старе Пазове, Бачке Паланке и других, посебно пограничних општина према Републици Српској”, наводило се у саопштењу за јавност.

Додало се у изјави се да у тим општинама активисти СНС-а нелегално притисцима траже од грађана, који имају порекло из БиХ, да гласају за СНСД Милорада Додика.

“Методи су познати, уцене и нуђење повластица. Локалне власти у Земуну то раде јавно, уз ангажовање свих потенцијала, а у Новом Саду се на појединим адресама ‘пријавило’ и по 90 особа које ће гласати поштом на локалним изборима у БиХ. У организацији локалних самоуправа, МУП-а и других министарстава, а на трошак државе Србије и њених грађана њима се израђују потребни документи и обећава превоз до гласачког места, за оне који не гласају путем поште”, писало је у саопштењу.

Случајност или не, чињеница је да су на претходним изборима у БиХ, тачније у општини Братунац која се граничи са Републиком Србијом "службено" се налазили већник ГО Гроцка, Милан Марковић и в.д директор ЈП "Водовод и канализација" Гроцка, Иван Евтов. Наиме, већник ГО Гроцка, Милан Марковић је на свом Инстаграм профилу на дан избора у БиХ објавио фотографију из Братунца, са описом "Још једна победа, идемо даље". На фотографији се поред Марковића налази и в.д директор водовода Гроцка, Иван Евтов.

bratugro

Према званично објављеним резултатима Централне изборне јединице БиХ, на локалним изборима у Братунцу највише гласова за Скупштину општине освојио је СНСД Милорада Додика са 23,06 посто освојених гласова,

bratrez

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније