понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Откривамо: Тома Мона кума поставио у Надзорни одбор Путева

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На предлог ресорног министра Томислава Момировића, Влада Србије је недавно на место председника Надзорног одбора Путева Србије поставила Милоша Адамовића. Према сазнањима Нова.рс, Адамовић је кум Момировића, а у више наврата, па и у 2019. години, био је ангажован у компанији Мона, породичној фирми министра. Момировић за наш портал наводи да је Адамовић апсолутно квалификован за позицију на коју је именован.

 ЈП Путеви Србије добили су новог председника Надзорног одбора, а на ту функцију Влада је на предлог министра грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја поставила Милоша Адамовића. Како Нова.рс сазнаје, реч је о куму Томислава Момировића, који је раније био запослен и у компанији Мона.

У тој фирми био је ангажован по завршетка студирања и то на послу супервизора изградње и адаптације хотела, али и током прошле године. Такође, током 2016. био је в.д. директор ЈП Стара планина, а у истој години био је именован за члана НО Дунав осигурања. Радио је и као самостални саветник у Управи за трезор, као и у Ауто – мото савезу Србије.

На питања Нова.рс да ли је тачно да је новоизабрани председник НО његов кум, као и колико је то утицало да буде постављен на место председника Надзорног одбора ЈП Путеви Србије, Момировић није прецизно одговорио.

Он је кратко рекао да Адамовић има завидно вишегодишње искуство у раду у државној управи, као и у приватном сектору, те да је апсолутно квалификован за позицију председника НО Путева Србије.

“Испуњава све услове прописане Законом о јавним предузећима и компетентан је да најефикасније одговори на све задатке које та функција носи. Када сам изабран за министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добио сам мандат да окупим тим професионалаца како бисмо остварили веома амбициозне циљеве у секторима који су најзначајнији генератори раста наше привреде и не сумњам да ће испунити очекивања на тим позицијама”, навео је за наш портал Момировић.

Наташа Латковић    Нова

Промо

Bg

Најчитаније