понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Протерани СНС-овци користили одмор за пут у Црну Гору?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Пет чланова и функционера нишких напредњака које је полиција протерала из Црне Горе прошле недеље и даље су предмет интересовања српске јавности. Суштина је шта су они радили у Никшићу и да ли су, с обзиром на то да су сви запослени у јавним предузећима и градској управи, неким заједничким послом били и да ли су регуларно одсуствовали са посла.

 

Раније је члан председништва Странке слободе и правде из Ниша Јелена Милошевић објавила да су Јелена Денић, Јелена Нешић, Владимир Војводић, Вук Младеновић и Оливера Ђорђевић, према подацима црногорске полиције поседовали уговоре о делу са политичком странком Нова српска демократија чији је председник Андрија Мандић, а нису имали дозволе за рад.

- Протеривање нишких напредњака је скандал и директан доказ мешања СНС-а у изборе у суседним државама чиме руше и руже међународни углед Србије. Такође и кршење закона Републике Србије у случају да су, а имамо основане сумње да јесу, одсуствовали са својих радних места без законског основа. Захтевамо одговоре од надлежних и упозоравамо да ћемо пратити дешавања, доста је привилегованих напредњака које ми плаћамо а који се не појављују на својим радним местима да би обављали партијске задатке - наводи се у прошлонедељном саопштењу нишког ССП.

 

У циљу утврђивања истине, редакција Директно.рс обратила се послодавцима лица која су протерана из Црне Горе. На жалост, одговоре смо добили само из јавних предузећа "Тржница" и "Паркинг сервис", док начелник Нишавског округа и градоначелница Ниша, нису одговорили на наше питање.

Како два лица, односно Јелена Денић и Јелена Нешић раде у ЈКП "Паркинг сервис", у овом предузећу нам је речено да су користиле годишњи одмор и то у периоду од 21.01.2021. до 10.02.2021.године.

И из ЈКП "Тржница" нам је стигао одговор да је њихова радница Оливера Ђорђевић узела одмор и да је он од 21. јануара до 10. фебруара.

Одговор је изостао из начелништва Нишавског округа, јер они нису одговорили на наше питање да ли је Владимир Војводић запослен у Нишавском округу као шеф једног од одсека и саветник начелника Нишавског округа и по ком основу одсуствује са посла у периоду од 25.01.2021. до 10.02.2021. године?

Ни градоначелница Ниша, није одговорила да ли Вук Младеновић запослен у Канцеларији за младе на месту координатора градске Општине Медијана и по ком основу је одсуствује са посла у периоду од 25.01.2021. до 10.02.2021. године? Ми смо званично послали и захтев градској Општини Медијана, те чекамо одговор.

И док чекамо одговоре, а нећемо одустати од њих, остаје отворено питање зашто су баш сви ти напредњаци одлучили да одмор проведу у Никшићу?

С. М.    Директно.рс

Промо

Bg

Најчитаније