понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Аналитичар таблоида суфлирао начелнику УКП-а шта да каже у емисији

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У емисији Хит Твит на ТВ Пинк о случају хапшења вође навијачке групе „Принципи“ Вељка Беливука и његове групе дискутовали аналитичар Божидар Спасић, чест саговорник провладиних таблоида, начелник Управе криминалистичке полиције (УКП) Богдан Пушић и уредник Информера Драган Ј. Вучићевић. И док је Пушић више ћутао него што је говорио, Вучићевић и Спасић су водили главну реч, анализирали приказане снимке и износили информације из истраге. Начелник УКП-а је углавном климао главом, а чак му је у једном тренутку Божидар Спасић полутихо сугерисао шта следеће да каже.

 

У Хит Твиту се говорило о главној овонедељној теми у земљи - хапшењу Вељка Беливука и још 19 чланова његове екипе за коју се сумња да стоји иза најмање три криминална убиства и трговину дрогом. Званично, Беливук је био вођа Партизанове навијачке групе „Принципи”, али се сумња да је то, како наводи полиција, био само параван за бројна кривична дела.

Најгласнији током емисије су били управо Вучићевић и Спасић, аналитичар и бивши оперативац ДБ. Попут полицијских инспектора, баратали су информацијама из истраге и надгласавали Пушића, питајући га с времена на време „Је л’ тако начелниче“, на шта је он климао главом и потврђивао..

У емисији су приказани ексклузивни аудио снимци разговора чланова ове групе, као и видео снимци са камера за које није сигурно јесу ли полицијске или сигурносне. Један од снимака, како су објаснили гости у студију, показује чланове Беливукове групе који довозе Милана Љепоју - за чије је убиство сада осумњичен Беливук - у једну кућу у Ритопеку. Сумња се да је ова кућа била место за егзекуције, као и да је сам Љепоја ту убијен.

Вучићевић и Спасић су нашироко анализирали снимке које су очигледно пре тога већ видели, зналачки сугеришући када долазе делови на које треба да се обрати пажња.

„Сад ће бити једна интересантна фотографија, ја мислим. Ево га. Е сад молим те да гледаоци обрате пажњу на човека који стоји код врата возача, погледајте шта има за појасом. (Пиштољ, прим. аут) Ево га, погледајте за појасом, сад ћете да видите“, „водио“ је Спасић гледаоце кроз снимке.

Док је на екрану био снимак аутомобила како се паркира испред куће, Вучићевић је прокоментарисао како ће из ње Љепоја изаћи „истранжиран, и у спортским торбама“. Водитељка Верица Брадић је интервенисала рекавши „Претпостављате ви за сада“, скрећући пажњу на то да још увек није утврђено шта се тачно догодило.

На то су саговорници имплицирали да је дефинитивно убијен ту, јер га „после тога нико више није ни видео“, а онда се зачуо Спасић како полугласно сугерише начелнику УКП шта да каже:

„Сад је можда прилика да кажеш ово, колико ти фали људи“, рекао је, а главни човек криминалистичке полиције му одговорио тихо:

„Да, да, па може. Или ћемо на крају то?“

„Кажи сад“, одлучио је Спасић, да би убрзо потом Пушић почео да набраја имена десетак мушкараца, углавном младих, који су нестали “под неразјашњеним околностима” од 2019. године до данас. Замолио је гледаоце који имају неку информацију о њима да се јаве полицији.

Како је изгледала припрема за емисију, како зна шта начелник УКП има од материјала и како је дошло до тога да он њему сугерише шта када да каже, Раскрикавање није успело да сазна од Спасића. Он није одговорио на позиве већ је тражио да му се пошаље порука, али ни на њу није одговорио.

Hit Tvit Screenshot, TV Pink   Марија Вучић    Раскринкавање

Марија Вучић

Промо

Bg

Најчитаније