уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вулин: Забрањено располагање и отуђење имовине свих осумњичених чланова криминалне групе Беливука

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да се истрага против организоване криминалне групе, коју су предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић наставља, да се паралелно спроводе и финансијске истраге и да је већ стављена забрана располагања и отуђења имовине свих осумњичених.

 

„Председник Републике Србије Александар Вучић инсистира и од Министарства унутрашњих послова и од Безбедносно-информативне агенције тражи да нема заштићених, да можемо и морамо, у складу са законом, да радимо свој посао и да нико није толико моћан да буде недодирљив и да његово кршење закона може да буде опроштено“, рекао је министар Вулин у Скупштини Србије, додајући да је држава показала озбиљност.

Како је саопштио МУП, Вулин је рекао и да се у овом тренутку, док се осумњичени припадници ове организоване криминалне групе налазе у затвору, спроводе истражне радње и финансијске контроле и да им се проверава имовина.

Додао је и да је Јединица за финансијске истраге већ ставила забрану отуђења и располагања имовином свих осумњичених припадника организоване криминалне групе.

Одузимањем противправно стечене имовине, како је рекао, обесмишљава се и помисао да се бавите криминалом, јер нећете моћи нелегално стечену имовину да пренесете својој породици и деци.

Акција хапшења организоване криминалне групе на челу са Беливуком и Миљковићем због сумње да су починили више тешких кривичних дела, трговину наркотицима, изнуде, уцене, убиства и сакаћења људи, покренута је прошле недеље, а званичници су истакли да надлежне институције проверавају и питање увезаности ухапшених са државним структурама.

Инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније