субота, 11 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Русиjа:Србиjа увучена у нелегалну трговину jабука и поврћа?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Руско тело за надзор увоза пољопривредних производа "Роселкознадзор" саопштило jе да jе забринуто због значаjног повећања извоза jабука из Србиjе и предложило jе да се по том питању одрже консултациjе

Руско тело за надзор увоза пољопривредних производа "Роселкознадзор" саопштило jе да jе забринуто због значаjног повећања извоза jабука из Србиjе и предложило jе да се по том питању одрже консултациjе.

"Tоком анализе количина производа коjи долазе у Русиjу из Србиjе, уочен jе знатан пораст количина jабуке. Због тога, Роселкознадзор jе затражио од надлежних српских власти да се одрже консултациjе и да информациjа о производњи jабука у Србиjи и реекспорту jабука произведених у трећим земљама", обjавило jе то тело на свом веб саjту.

У jануару ове године, Роселкознадзор jе саопштио да сумња да jе Србиjа увучена у нелегалну трговину jабука, крушки, купуса и поврћа, пренела jе руска агенциjа Tасс.

Mосква и Београд су се тада договорили да потпишу билатерални документ коjи "регулише акциjе српске стране у обезбеђењу безбедности снабдевања поврћем руског тржишта".

Србиjа, дугогодишњи руски савезник, наводи агенциjа Tасс, ниjе на листи земаља коjима jе Mосква у августу завела ембарго на извоз у Русиjу, као одговор на санкциjе EУ Русиjи због Украjине.

Oткако jе обjављен руски ембарго, увоз jабука из Србиjе у Русиjу jе порастао за 48 одсто, на 118.000 тона, према рускоj федералноj царинскоj служби а вредност jе порасла за 82 одсто, на 98 милиона долара.

Новости

Најчитаније