среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЦЛС: Фирма повезана са Вучићевим кумом гради Крњачу 2

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Центар за локалну самоуправу (ЦЛС) дошао је до податка да је на конкурсу за изградњу канализационо-црпне станице "Крњача 2“, победио конзорцијум на челу са фирмом "Хидро Тан“, чији је власник, како наводе из ове организације за Нова.рс, у блиским пословним односима са бизнисменом и кумом Александра Вучића, Николом Петровићем.

 

“Власник фирме ‘Хидро Тан’ и Никола Петровић су сувласници фирме Eco Energo Group‘’, регистрованој на Новом Београду”, наводе за наш портал из ЦЛС и додају да је уговор за изградњу “Крњаче 2“ вредан 570 милиона динара (са ПДВ-ом), или 4.85 милиона евра.

“У питању је капиталан пројекат, неопходан за даљу изградњу канализације на левој обали Дунава у Београду, са којом се увелико касни и која је изостављена из буџета прошле, 2020. године”, поручују из ове организације.

 

Оснивач ЦЛС Никола Јовановић за Нова.рс каже да је примећено како све важније послове у Београду добијају привилеговане фирме чији су власници блиско повезани са владајућим структурама.

“И друга фирма у овом конзорцијуму је спорна, Лотеx Гроуп, преко које се врше упитне набавке ЈКП ‘Градске чистоће’. Зато ЦЛС ради на Регистру свих потенцијално коруптивних послова у Граду Београду, који ће обухватити период од 2018. године до садашњег времена”, најављује наш саговорник.

Војислав Милованчевић    Нова

Промо

Bg

Најчитаније