среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Зоран Ђорђевић именован за в.д. директора Поште Србије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Влада Србије данас је разрешила са функције Миру Петровић, вршиоца дужности директора Поште Србије и на њено место именовала Зорана Ђорђевића, бившег министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, речено је агенцији Бета у Влади.

 

Мира Петровић је кадар Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) и на челу Поште Србије је била скоро пет година. Зоран Ђорђевић је функционер Српске напредне странке (СНС).

Ђорђевић је од 2013. био је државни секретар Министарства одбране, а 2016. је постао и министар одбране. У Влади Ане Брнабић, 2017. године именован је за министра за рад, што је био све до новембра 2020.

Иако је ММФ тражио од Србије да укине праксу именовања вршилаца дужности директора јавних предузећа, а то је и у свом извештају као аномалију апострофирала Европска комисија, та пракса није укинута.

Дуже од осам година Србијаи свесно крши закон држећи бројне функционере и директоре у статусу вршилаца дужност и то дуже од годину дана, упркос законском ограничењу. Тако је и Мира Петровић на месту вршиоца дужности директора Пошта Србије била од 2016.

Бета/Инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније