четвртак, 02 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вулин: Србија неће гледати са стране како се прави велика Албанија

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је данас да је очекивање да Србија мирно стоји са стране, учествује у преговорима и гледа како се прави Велика Албанија превелико очекивање, које не може да се тражи од државе.

Он је поводом међудржавног споразума о сарадњи косовске и албанске владе у разним областима, под геслом "једна земља, један народ, један сан", који су потписали премијери Иса Мусафа и Еди Рама, рекао да бујање шовинизма може да изазове озбиљан страх на Балкану.

Стварање велике Албаније плаши Србе, али би требало да забрине целу Европу и свет, оценио је Вулин.

"Само замислите да се парола 'један народ, једна земља и један сан' чула у Београду или Бања Луци. Како би реаговала Европска унија, Савет безбедности, цео свет... Искрено сам уплашен, згрожен и тражим од Медјународне заједнице да реагује", истакао је министар.

Он је додао да Међународна заједница треба истим стандардима којима мери Србе да овај пут мери Албанце и њихову политику на Косову и Метохији.

Према његовим речима, влада у којој нема Срба, одржала је састанак са другом владом која је рекла - задовољни смо, имамо један сан, да на нашем простору живи један народ у једној земљи.

"Ако је један народ, онда нема Срба, Горанаца, Бошњака, Ашкалија, Рома, Египћана, онда нема никог, осим једног народа који живи на Косову и Метохији и једног народа који живи у Албанији. То у 21. веку једна Европа не би смела да помисли да је могуће. Нећемо ћутати и гледати са стране како се прави Велика Албанија", нагласио је Вулин.

Блиц

Најчитаније