среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Борко Стефановић: Нисам више члан ДС, региструјем покрет

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Досадашњи потпредседник Демократске странке Борислав Стефановић напустио је данас ту партију

БЕОГРАД - Потпредседник ДС Борислав Стефановић потврдио је данас Тањугу да више није члан те странке и да ће наредних дана регистровати покрет "Левица Србије" и радити на формирању посланичког клуба.

Стефановић је објаснио да је поднео оставку на место потпредседника странке и да није више њен члан.

"Жао ми је што поред свих покушаја да програмски и идеолошки променим ДС заједно са људима који ме подрзавају нисам у томе успео. ДС није желела да се промени у духу времена у којем живимо", рекао је Стефановић.

Додао је да је његов разлог за такав потез искључиво програмско идеолошки, али и због недостатка кадрова и непостојања жеље да се суочи са прошлошћу.

Кап која је прелила чашу, како је рекао, јесте именовање Бојана Димитријевића за носиоца листе на Чукарици, будући да се он залаже за рехабилитацију Милана Недића.

"Наставићу активности уз огромну подршку на формирању Левице Србије и у том смислу крећемо са прикупљањем потписа, за почетак ћемо се регистровати као покрет наредних дана. Радићемо на формирању посланичког клуба, очекујући изборе на свим нивоима", рекао је Стефановић.

Он је поручио да је то креирање нове опозиције са леве стране политичког спектра која ће радити бескомпромисно на демократском обарању актуелне власти.

 

Новости

Најчитаније