среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Уједињује се нишка опозиција

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председници градских одбора Демократске странке (ДС), Социјалдемократске странке (СДС), Народног покрета Србије (НПС), Заједно за Србију (ЗЗС), Реформистичке странке (РС), Либерално демократске партије (ЛДП) И Синдиката “Слога” потписали су данас у Нишу изјаву о намерама чиме је учињен први корак ка уједињену нишке опозиције.

-Ово је први корак ка уједињењу нишке опозиције. Други корак ће бити да размотримо споразум о сарадњи па затим да кренемо у израду заједничког програма у који ће се сви укључити и на крају четврти корак биће коалициони споразум. надам се да ће нам се много организација придружити, рекао је Миодраг Станковић (ДС). Он је објаснио да изјава о намерама представља изјаву о ненападању опозиционих странака у Нишу.

-Ово није коалициони споразум, ово није заједнички наступ на локалним изборима али је ово једна велика ствар где све опозиционе странке да јасно кажу шта је проблем у нашем граду и да су спремне да раде заједно на бољем животу грађана Ниша, рекао је Станковић.

Драгослав Ћирковић (СДС) је тешко стање последица неспособне градске власти коју предводи СНС.

-Ниш је постао град у којем је тешко доћи до посла ако нисте у владајућој странци, град који има 40.000 незапослених људи и у којем 30 одсто младих страхује од сиромаштва. Ова изјава о намерама је увод у заједничку причу која се зове уједињена опозиција, рекао је он.

Представници опозиције су истакли да их је ујединило тешко стање у Нишу у којем нема нових инвестиција, грађани имају великих проблема са комуналним предузећима а млади у великом број напуштају град и земљу.

Бранислав Јовановић (НПС) је нагласио да никада није била тежа ситуација у Нишу и да све подсећа на 1996.годину.

-Све нас је окупио тежак живот и безбађе. Ниш је хватао прикључке са европским градовима у време наше власти а сада је заустављен развој, био је велико градилишт и док смо ми градили булеваре и мостове, њима је главна инвестиција шеталиште за псе, истакао је Јовановић. Благоје Брадић (ЗЗС) је подвукао да у нишу нема инвестиција и да су за три и по године изграђене три улице. Раица Милићевић (ЛДП) навео је да је тешка ситуација у граду последица нерада актуелне власти а Драган Маринковић (РС) да су у Нишу више него неопходне промене те да највише недостаје професионализација и јавност у раду.

Како је речено на скупу, у преговорима је учествовала и Нова странка која сутра има изборну скупштину, па се очекује и њихово приклључење након избора новог руководства које ће размотрити изјаву о намерама.

“Слога” против отпуштања радника
Братислав Илић, представник синдиката “Слога” истакао је да они већ имају споразум о сарадњи са ДС-ом и да ће подржати све партије које су против отпуштања радника.
-Наш став је да нема вишка у јавном сектору, рекао је Илић.

Б. Јаначковић   Блиц

Најчитаније