среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Министра одбране чувају - петиције?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

После "интернет-офанзиве", у току и потписивање подршке Братиславу Гашићу. Радници "Трајала" и ФАМ против смене коју је најавио премијер

ПОДРШКА још актуелном министру одбране - и, што је изгледа једнако важно, бившем градоначелнику Крушевца - Братиславу Гашићу, са друштвених мрежа и интернета проширила се и на локална предузећа.

У корпорацији "Трајал" петицију подршке министру је потписало 715 од 1.164 радника, а у Удруженим синдикатима Србије "Слога" најоштрије осуђују акцију против најављене смене...

- Упозоравамо на то да нема говора о некаквом самоорганизованом прикупљању потписа, већ се ради о притиску пословодства на запослене, уз помоћ челника неких синдиката који људе плаше тиме како ће, наводно, ако не стану иза Гашића, остати без посла и егзистенције - саопштено је из УСС "Слога", после чега је Самостални синдикат "Трајала" одговорио да они, са 50 до 60 запослених, у овој корпорацији нису репрезентативни!

- Није било притисака, а међу потписницима је чак 67 одсто жена. Гашић је много учинио за нас и за Крушевац у целини, па ћемо му увек давати подршку - каже Милосав Вукојичић, председник Самосталног синдиката у "Трајалу", наводећи да они у фирми имају 870 чланова.

Милош Ненезић, генерални директор Корпорације, потврђује да су овај вид подршке радници исказивали и 15. децембра, приликом потписивања три вредна уговора за домаће и инострано тржиште - поново истичући да је допринос министра одбране у ревитализацији свих "Трајалових" фабрика био посебно значајан.

И из ФАМ који, као и две фабрике из Корпорације, сарађује са Војском Србије, стижу сличне поруке.

- Већина радника је потписала петицију, а иницијатива је потекла од запослених. Подржали смо човека с наших простора, који је имао воље да фабрику и некада успешну крушевачку привреду врати на прави пут - тврди Радица Јовановић, синдикални лидер у Фабрици мазива, у којој раде 182 стално запослена, односно четрдесетак ангажованих на одређено време.

ОПОЗИЦИЈА

НА петицију у "Трајалу" од опозиционих партија засада је реаговао само Градски одбор Нове странке. Остали су прећутали и Гашићеву изјаву, и осуду премијера Вучића, па и неславно саопштење Градског одбора СНС у Крушевцу.

- Ако су "Трајалови" производи квалитетни, није им важно ко је министар. Осуђујемо "самоорганизовано прикупљање потписа против смене Братислава Гашића" - саопштили су из ГО Нове странке.

С. Бабовић   Новости

Најчитаније