среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Гашић умислио да је много важан

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Мало је вероватно да Братислав Гашић говори истину када тврди да иза његове смене стоје амбасадори САД, ЕУ и Велике Британије.

Ово кажу саговорници “Блица” поводом Гашићевих изјава које је давао док је обилазио грађане у околини Крушевца да су га с места министра одбране заправо сменили западни амбасадори јер је близак Русији.

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић истиче да је Гашић сам себи крив јер је направио недопустив инцидент с новинарком.

- Верујем да дипломате нису учествовале у његовој смени, мада исто тако верујем да нису превише несрећни развојем ситуације. Гашић треба да буде љут пре свега на себе, онда можда на Вучића, па на све остале - каже Вукадиновић.

Извршни директор Цесида Бојан Клачар такође сматра да иза Гашићеве смене стоје премијер Вучић и притисак јавности, а не странци.

Клачар искључује могућност да Гашић у перспективи изађе из СНС и направи своју политичку организацију. Како каже, Гашић и Вучић су у добрим односима и не верује да је било коме од њих то у интересу.

С овим се слаже Вукадиновић, који каже да чак и ако би се Гашић одлучио на такав корак, то би највероватније била “нека локална прича”.

- Не верујем да ће ићи у том правцу. Он вероватно има утицај у свом крају, за шта су, пре свега, заслужни новац и медији које је куповао - објашњава Вукадиновић.

Aleksandar Vučić

Вучић: Мени не би смео то да каже

Братислав Гашић ће сигурно бити смењен, али прво морам да нађем решење за новог министра одбране, рекао је јуче премијер Александар Вучић.

Поводом сазнања “Блица” да Гашић по селима око Крушевца прича да су га заправо сменили западни амбасадори, премијер је новинарима рекао: “Мени не би смео то да каже. Одлука о смени је само моја”.

Л. Гедошевић    Блиц

Најчитаније