среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Марковић: Јагодина нема вишка запослених, а по томе колико смо развијени, могли би још пуно да запослимо

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма изјавио је да та локална самоуправа и јавна предузећа чији је оснивач, немају вишка запослених, о чему је обавештена и министарка за државну управу у локалну самоуоправу Кори Удовички.

- Податак, који смо добили о вишку запослених од тог Министарства није тачан, не знам одакле су им ти подаци. Јагодина има 1.266 запослених у јавном сектору, а на основу броја становника и по Закону о локалној самоуоправи, имамо право на 1.306, што значи да град има 40 запослених мање - рекао је Марковић.

Он је јуче на седници Скупштине града рекао и да се нада да ће министарка Удовички званично да објави те податке.

Марковић је оценио да број становника не би требало да буде показатељ колико ће нека локална самоуправа имати запослених, већ и њен степен развијености.

- Ми на основу онога што овај град има, а немају други градови и општне, по мојој процени би могли да имамо 120 радника више него што имамо - рекао је Марковић.

Према његовим речима, Јавно комунално предузеће "Стандард" има малу грађевинску оперативу - мајсторе зидаре, тесаре, електричаре, који изводе радове по школама, домовима културе, све до границе њихове техничке могуцности.

- То предузеће има машине које чисте водотокове, обележавају улице, имају возила са корпама за замену уличних светиљки и раде то пет пута јефтиније него што би радила "Електродистрибуција", а други градови немају - објаснио је Марковић.

Он је још нагласио да у Јагодини није било политичких запошљавања и због тога се захвалио свим одборницима и свим политичким партијама које партиципрају у локалној власти што нису вршили притисак да се запошљава по партијској линији.

Тањуг/блиц

Најчитаније