петак, 05 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НАСТАВЉАЈУ СИМИНИМ ПУТЕМ Координатори СНС-а се мешају у избор председника Спортског савеза Гроцке

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
  1. октобра 2019. године са почетком у 18 часова требало би да се одржи седница Спортског савеза Гроцке на којој би требало да се изабере будуће руководство на челу са председником овог Савеза.

Подсетимо се на челу Спортског савеза Гроцке је координатор СНС-а и Члан већа ГО Гроцка, Владо Радовановић из Калуђерице који је од 2017. године у крвичном преступу „сукоба интереса“ јер  Закон јасно налаже да функционер не може бити заступник Спортског удружења. Наиме, према Закону о спорту у члану 33 пише следеће:

Чланови управе спортске организације, укључујући и заступника и ликвидационог управника спортске организације не могу бити следећа лица:
3) лице које врши јавну функцију, као ни лице које врши функцију у органу политичке странке;

Упоредо са сукобом интереса,  Буџетска инспекција још увек  је у ГО Гроцка, јер су средства из буџета додељивана, противно Закону, клубовима, између осталога, рођеног брата бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића.

Тек након писања Жиг инфа о овим пропустима, заказана је седница Спортског савеза Гроцке на којем ће се бирати ново руководство, иако је Радовановићу мандат престао још у мају ове године.

Како је данас опште позната ствар да је бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић, на свакоме кључном месту, па чак и оном најбаналнијим поставио своје људе, тако су и координатори СНС-а пожелели да поставе свог председника у Спортском савезу Гроцке.

Наиме, према информацијама Жиг инфа, координатори СНС-а желе да на место председника поставе њиховог човека (име познато редакцији), упркос противљењу чланова Спротског савеза Гроцке. Како би поставили свог кандидата, као и њихов бивши гуру Симоновић, координатори од ничега не презају, те се може очекивати опструисање седнице Спортског савеза Гроцке. Такође, према информацијама Жиг инфа, координатори СНС-а су претходних дана у „преговорима“ са осталим могућим кандидатима о њиховом одустајању од кандидатуре.

Међу координаторима СНС-а је и Владо Радовановић још увек актуелни председник Спортског савеза Гроцке који је у сукобу интереса, и под чијем вођству је Буџетска инспекција пронашла многе неправилности. Ништа мање у „преговорима“ не заостају ни Стефан Дилберовић, координатор СНС-а и председник СГО Гроцка, као и Миленко Буквић, координатор СНС-а из Лештана.

Сви они су у јануару месецу дали подршку Драгољубу Симоновићу громким аплаузом, подржавајући га у борби против медијске хајке која се , како се наводило, води против њега да је он налогодавац за паљење куће новинара Милана Јовановића. Након што је званично подигнута оптужница против Симоновића и осталих, четворка координатора се наводно се одрекла Симоновића. С друге стране, они су и даље са њим у добрим односима а њихови поступци су исти они које је и њихов гуру, односно Симоновић радио.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније