среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СНС Гроцка: Помози комшији или предузећу?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Како се наводи у саопштењу од 12.01.2021., ОО СНС-а Гроцка, на Друштвеној мрежи Фејсбук, у наставку акције „Помози комшији“ грочански напредњаци данас и јуче су организовали акцију чишћења снега.

 

Активисти омладине очистили су тротоаре од снега испред Максија, основне школе и цркве Свете Тројице у Гроцкој. Осим тога на тим локацијама бачена је индустријска со како се не би стварала поледица. Српска напредна странка наставиће и у наредном периоду са оваквим акцијама у зависности од снежних падавина и потреба наших комшија, наводи се у том саопштењу.

 

Међутим, поставља се питање да ли је акција "Помозимо комшији" заправо акција "помози јавном предузећу". Према објављеном саопштењу напредњаци у Гроцкој су чистили искључиво јавне површине, а не приватне-комшијске. За те површине задужено је јавно предузеће у Гроцкој.

Пре него су напредњаци дошли на власт у Гроцкој, јавне површине од снега чистило је предузеће "ЈКП Гроцка". Након доласка СНС-а на власт, ово предузеће се нашло на списку највећих пореских дужника. Убрзо затим је угашено да би се основала "Еко Гроцка". Годинама уназад, за чишћење снега издваја се новац из буџета ГО Гроцка.

Није први пут да СНС обавља делатност за коју су задужена јавна предузећа у Гроцкој

Становници ове београдске општине су 2015. практично два пута платили исти посао истој приватној фирми, јер су и ЈП Дирекција за изградњу општине Гроцка и ЈП Грочански комуналац расписале тендер за исту услугу. То је општинску касу коштало 4,6 милиона динара без ПДВ-а. Не зна се да ли су и када ова два предузећа извршиле описане услуге. У истој тој години, ОО СНС-а Гроцка је објавио више акција "Чишћења депонија". На фотографијама су приказани активисти СНС-а Гроцка који чисте дивље депоније, исте оне које су обухваћене тендером за ту годину.

 

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније