четвртак, 04 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НЕДА И ПЕРНАТИ Г-МЕЈЛ ПОД СВЕТЛОШЋУ СВЕЋЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Драги моји, ево ваше Неде опет. Како киша поче падати ових дана, тако ми се жеља за писањем поврати и навали, као овај пљусак и само из мене куља. Искрено, куља све и свашта, али добро сад, да не будемо цепидлаке, нађе се ту и по нека добра мисао и идеја. Али, авај, како је спровести?

Није проблем ово остајање код куће, јер се идеја своди на писаније и сличне акције, које ми скрибомани или другачије речено пискарала, волимо да спроводимо, већ што још и струје нестаде, па се враћам изворном облику писања – оловка, папир, ако треба свећа и можда и глинене таблице набавим, ко зна, како је кренуло биће да ћемо компјутере гледати као споменике минулог доба, а као у оној серији „Револуција“ („Revolution“, од 2012. до 2014. године) вратићемо се начину живота и комуникације коју је човечанство много дуже користило – лично, пешака, обрада земље уз волове, коњи као главно превозно средство и слично. Иначе, серија је занимљива баш зато што заплет почиње са мућкањем научника, који су радили, и радили и смислили неке мале андраке, назване наночестицама, па су још мућкали и смућкали догађај који назваше у серији "The Blackout", односно „Замрачење“, а у суштини све што је радило на струју престало је да ради и више није било могуће било шта од тога покренути, па је на неки начин пао мрак свима, а у серији је тај догађај смештен у 2012. годину. Те онда „скачемо“ на 2027. годину када почиње разрешење и видимо где је људски род све то довело.

А свет без струје постао је неуређен, хаотичан, те се временом издваја нека нова војска, која преузима власт, али и се јављају и побуњеници, који су за враћање републике – класично људско замајавање, а обичан човек и даље страда, ко год од тих самобитних себи накачио звање, како кажу наши стари „сјаха Мурта, узјаха Курта“. Елем, када се вратимо на почетак и прве догађаје види се више различитих игара које су довеле до „Замрачења“, а једна од њих је да се тим наночестицама може лечити, иако су прво почели рад на том пројекту брачни пар научника, главни лик Рејчел и Бен (глумци Елизабет Мичел - Elizabeth Joanna Robertson и Тим Гини - Timothy S. Guinee), како би створили „зелени“, еколошки извор енергије. Па се Рејчел, која беше главна у том пројекту, посветила истраживању са жаром како би излечила свог још нерођеног сина Денија (глумац Грејам Роџерс – Graham Rogers, глумио и у серији „Квантико“ – „Quantico” ) за којег је сазнала да има озбиљне здравствене тегобе и питање је да ли би преживео порођај. Занимљива серија, коју је створио Ерик Крипке (Eric Kripke), продуцирао, а ко други, него маг за продукцију Џеј Џеј Абрамс (Jeffrey Jacob Abrams), док је пилот епизоду режирао Џон Февроу (Jonathan Favreau). Крај серије су измолили обожаваоци петицијом, али у форми четвороделног стрипа објављеног 2015. године.

Приказивали су је и код нас, а главни мушки лик Мајлса интерпретирао је Били Бурк (William Albert Burke), који је глумио оца Беле Свон, шерифа Чарлија у „Сумрак саги“ („The Twilight Saga“), док је главни женски лик у серији његова братаница, старија ћерка оно двоје научника Рејчел и Бена, Шарлота, звана Чарли, а чији лик интерпретира глумица Трејси Спиридакос (Tracy Spiridakos, грч. Τρέισι Σπυριδάκος), Гркиња рођена у Канади. И тако, док код ваше Неде траје лајт-шоу, односно долази и нестаје струје више пута током данашњег дана, ви погледајте неку занимљиву серију или можда и филм, па Неди препричајте. А ваша Неда се враћа изворном начину – масти, хлеба, оловке и папира, а и по неки голуб-писмоноша ће се ваљда наћи, те да уместо и-мејлова почнем слати г-мејлове (г – као голубије), те можда неког мало и „обележе“ уз пут за срећу, што, признајте, обични и-мејлови не могу учинити.

 

Ваш „експерт“ за правила Неда 2. мај 2020. године

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније