четвртак, 04 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Rebić: Angažovani svi resursi MUP i BIA, čeka se Euleks

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Rebić je rekao da naši nadležni organi još nisu dobili odgovor Euleksa i Unmika na zahtev za uključenje srpskih organa u istragu tog ubistva, pa ni posle ponovljenog zahteva MUP.

PREDSEDNIK SRBIJE ZA VIKEND NA KOSOVU Vučić sa Srbima kada je najteže!

Do sada je, kaže, šest puta razgovaraom telefonom sa šefom Euleksa na KiM Sezari Ljubom, te da je "zahtevao, apelovao, molio" da srpskoj policiji daju neophodne podatke kako bi se uradile dalje provere i u Srbiji.

TERORISTIČKI AKT Ubistvo Ivanovića s pečatom tajnih službi

MUP ponovo zahtev

MUP je ponovo uputio zahteve Euleksu i misiji UNMIK-a na Kosovu i Metohiji za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića. "Direktor policije Vladimir Rebić i Nacionalni centralni biro Interpola u Beogradu, koji je deo Ministarstva, uputili su ponovljene zahteve Euleksu i UNMIK-u u kojima se insistira na uključivanju MUP-a Srbije u istragu, a u cilju pronalska izvršilaca ovog teškog krivičnog dela. U zahtevima se traži što hitniji odgovor o načinima uključivanja srpske policije u ovu istragu, kao i informacije o svim merama i radnjama koje su do sada preduzete", rečeno je iz MUP.

"Da nam omoguće aktivno uključivanje u ovaj proces, kako bi srpski nadležni organi zajedno sa kosovskim institucijama radili predistražni i istražni postupak", naveoje Rebić za RTS.

ŠTA SE KRIJE IZA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA Hteli atentatom da počiste Srbe sa KiM!

Prvi čovek srpske policije kaže da veruje da će taj odgovor biti pozitivan.

Podseća da je Tužilaštvo za organizovani kriminal već pokrenulo predistražni postupak, da je već 16. januara dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obasveštenja MUP-u i BIA.

"Posvećeni smo potpuno, i jedna i druga služba su sve resurse uključile u prikupljanje potrebnih obaveštenja i dokaza koje će dovesti do izvršioca i nalogodavca", naglasio je Rebić.

POTRAGA ZA ISTINOM Vučić tražio od Tačija da Srbija učestvuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Nije mu, kaže, jasno da postoje ljudi koji smatraju da Srbija nije učinila sve što je u njenoj moći da se njene institucije uključe u istragu.

To što Srbija nema nadležnost da učestvuje u istrazi direktno, kako kaže, ne znači da su srpskim organima ruke vezane.

"Otežano je to što nemamo mogućnost da radimo na terenu, ali obaveštajnim rado prikupljamo podatke i posvećeno radimo na slučaju", kazao je.

Zahvaljujući međunarodnoj saradnji srpska policija, podseća, već je došla do nekih saznanja o automobilu koji je korišćen u ubistvu.

Od austrijske policije dobili smo podatke da je automobil pripadao Srbinu iz Austrije koji je preminuo i vozilo je više puta prodato.

"Pokušavamo da saznamo ko je bio zadnji kupac", zaključio je Rebić.

ALO! Izvor vesti

Промо

Bg

Најчитаније