четвртак, 04 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Albanci lažu, ovako je ubijen Oliver!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Kako „Alo!“ saznaje, na Olivera Ivanovića, lidera kosovskih Srba, pucano je iz „heklera“, a ne iz „duge devetke“, kako navode prištinski mediji i njihovi organi istrage!

Vučić danas na Kosovu

Prema saznajima našeg lista, glavni cilj plasiranja lažne priče o vrsti oružja iz kojeg je pucano na Ivanovića jeste da se zločin predstavi kao mafijaški obračun, a za taj zločin okrivi Srbija!

Naša saznanja potvrđuje i funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović.

- Malo sam se konsultovao sa ljudima koji su stručnjci u toj oblasti i priča da je on ubijen iz pištolja M70A, poznatijeg kao „duga devetka“, i da je iz tog pištolja ispaljeno čak šest grupisanih metaka u gornji deo tela, od kojih su dva ostala u samom telu, potpuno je nemoguća jer se radi o poluautomatskom pištolju. Pri tom kažu da je korišćen prigušivač, a na taj pištolj je nemoguće staviti prigušivač, teoretski može da se stavi, ali onda mora da se napravi duža cev i to mora fabrički da se uradi. Sigurno je da se pominje „duga devetka“ samo zato što to oružje najviše koriste naši kriminalci. Teoretski je nemoguće da se ispuca šest uzajamnih hitaca iz tog pištolja ukoliko nije pucao neki Džeri Mićulek, koji puca u svetskom rekordu od 12 metaka za tri sekunde - kaže Đukanović, pa nastavlja:

- Ono što je, po mom mišljenju, realnije jeste to da je Oliver upucan iz „heklera“ koji ima integrisan prigušivač i koji je automatski. A budući da je ispaljeno šest metaka odjednom i na taj način, jasno je da se radi o vrhunski obučenom pucaču. Teško možete imati kriminalca takvog ranga, pre će biti da je reč o vrhunskom specijalcu koji je radio negde.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski takođe je uveren da je sasvim moguće da je ubica koristio „hekler“.

Stefanović: Zašto Priština neće Srbiju u istrazi?

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, rekao je da ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostor za sumnju ko je sve mogao da učestvuje u zločinu.

- Nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Olivera Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i potpuno je nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi - rekao je on. Kada se želi najbolja moguća istraga, smatra Stefanović, onda se uključuju svi oni koji svojim radom, iskustvom, poznavanjem terena i istraga te vrste mogu da pomognu, a naša policija, kaže ministar, ima izuzetno iskustvo u rešavanju različitih slučajeva, a njih ne žele u istrazi.

- Moguće je da je Ivanović ubijen „heklerom“, ali je moguće i da je usmrćen „dugom devetkom“ jer postoje različite vrste tog pištolja. Mi ništa ne znamo, ni da li je ubica pucao iz automobila u pokretu, ni da li je izašao iz auta i, što kažu mafijaši, overio Olivera, ni da li je nakratko zaustavio atomobil, pa pucao kroz prozor. Ubica je bio dobar strelac, to je sigurno, ali ne znamo da li je došlo do rasipanja vatre, da li na zgradama okolo ima tragova, odnosno metaka koji su promašili žrtvu. Činjenica jeste da je ubica verovatno bio vrlo blizu Olivera, da mu je prišao na metar-dva i pucao. Ima mnogo nejasnoća, a mnogi upravo to i žele, da stvore konfuziju - kaže Lazanski.

I ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je juče da odbijanje Prištine da se srpski organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića upravo pokazuje da postoji nespremnost prištinske strane da se pronađu ubice i da je jedino Srbiji stalo do toga.

- Očigledno je da postoji nespremnost, da postoji strah od rešenja. Jedino je Srbiji stalo. Samo mi hoćemo da znamo ko je ubica, kako će biti kažnjen i da vratimo mir u region - rekao je Vulin za TV „Pink“.

On je dodao da se dokle god je ubica na slobodi može sumnjati da će ponoviti zločin, a da je utisak da međunarodna zajednica i Priština stoje po strani i ne rešavaju zločin.

- Vlasti u Prištini žele teritoriju, ne žele ljude. Žele sevet Kosova, ali ne žele Srbe tu. Neka me demantuju i formiraju Zajednicu srpskih opština i počnu da sude zločincima OVK - naglasio je on.

Vuletić: Sahrana je bila srpski konsenzus

Sociolog Vladimir Vuletić rekao je da je, kada se pogleda ko je bio juče na sahrani Olivera Ivanovića, vidi da je to na neki način bilo mesto solidarnosti i konsenzusa, шto je, kako je istakao, veoma važna poruka u Srbiji. „Trebalo je da bude ubijen jedan takav čovek, pa da imate na jednom mestu okupljanja političke lidere svih političkih stranaka, to je bilo neko mesto okupljanja i neko mesto solidarnosti, ali i konsenzusa”, rekao je Vuletić gostujući u jutarnjem programu na Televiziji „Pink”.

ALO! Izvor vesti

Промо

Bg

Најчитаније