среда, 03 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Prodajem bubreg da izlečim majku, nemam od čega da živim..."

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Samo u poslednja dva meseca najmanje četvorica očajnih građana odlučila su se da prodaju bubreg, a kao razlog najčešće navode da im je potreban novac da prehrane porodicu ili izleče svoje najbliže. Da li se iza svega kriju neslane šale ili stvarna nužda, teško je oceniti.

Oglasi o prodaji, kao i u prethodnim situacijama, pojavili su se na specijalizovanim domaćim sajtovima za trgovinu. A ono što piše u njima je krajnje potresno, piše "Kurir".

- Imam četvoro male dece, upali smo u tešku finansijsku situaciju, rođeni brat mi je teško bolestan i ako nekome treba, a u mogućnosti je, bio bih zahvalan - navodi građanin iz Beograda, koji svoj organ "ceni" 30.000 evra.

- Sportista, potpuno zdrav, 27 godina, hitno prodaje svoj bubreg zbog potrebe dodatnog novca za lečenje majke - kaže sledeći prodavac, takođe iz Beograda, sa istom cenom kao njegov sugrađanin.

- Prodajem bubreg jer nemam od čega da živim, nažalost. Svaki dogovor je moguć - krajnje iskreno je poručio jedan Novosađanin, koji nije naveo kolika je cena njegovog organa.

Ima i onih koji su malo, ne mnogo, upućeniji u ovaj "posao", pa su svesni da transplantacije nema ako se ne podudaraju krvne grupe, za početak.

- Prodajem bubreg A negativna... SMS - poručio je još jedan stanovnik Beograda, dok je pak jedan Kragujevčanin dao oglas gde prodaje isti organ, ali sa drugačijom krvnom grupom - B pozitivnom.

Tu su i oni koji kažu da doniraju bubreg, ali uz novčanu nadoknadu, dok su drugi, ako im je verovati na reč, spremni da ga doniraju bez para.

- Doniram bubreg, imam 31 godinu, krvna grupa 0 negativna, kome treba - piše u jednom od oglasa.

ALO! Izvor vesti

Промо

Bg

Најчитаније