понедељак, 25 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

PROBUDITE ZVER U SEBI: Ove PRIRODNE NAMIRNICE garantovano PODIŽU LIBIDO!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Mnoge nekadašnje stare kulture shvatale su moć hrane koja pojačava seksualno uzbuđenje. Namirnice poput nara, smokava,badema ili crvenog vina vekovima se smatraju prirodnim afrodizijacima i na njih treba posebno obratiti pažnju i uvesti ih u redovnu ishranu kako biseksualni život bio bez problema, piše "Stil"

U deset namirnica koje nas čine seksualno uzbuđenim, podižu naš libido i održavaju ga na visini, ubrajaju se sledeće vrste hrane:

Nar

Nar je simbol grčke boginje ljubavi Afrodite. Legenda kaže da je ona posadila prvo drvo ovog voća. Nar povećava proizvodnju azotnog oksida u telu koji može da poveća protok krvi, što je jako važno za funkciju polnih organa i povećanje seksualnih reakcija.

Ostrige

Ostrige su od davnina popularni afrodizijak. One sadrže velike količine cinka i proteina koji podižu proizvodnju testosterona u organizmu. Veoma su bogate dopaminom, koji utiče na centre seksualnog uzbuđenja u mozgu. Ostrige su savršena hrana za planirani seksualni čin i veoma ukusna da se uz neko lepo vino i muziku kraj vatre podeli sa voljenom osobom.

Avokado

Ovo je još jedna od namirnica koja “napaljuje”. Avokado je pun zdravih masnih kiselina i vitamina E koji dižu proizvodnju testosterona i protok krvi u polnim organima. Još su drevni Asteci smatrali da je avokado odličan za zdravlje testisa, jer i sami njegovi plodovi izgledaju kao taj deo muških genitalija.

Smokva

Grci su smokve smatrali simbolom plodnosti i ljubavi. Čak je i Kleopatra volela smokve. Za njih se tvrdi da su veoma stimulativne za seksualni nagon muškaraca i žena zbog izrazito visokog nivoa aminokiselina. I ovde se kao kod avokada govori o sličnosti ploda sa genitalijama, samo je ovde reč o ženskom polnom organu (kad se smokva preseče na pola). Neke teorije kažu da i mnoge žene smatraju seksualno uzbudljivim kada vide muškarca koji jede svežu smokvu.

Banana

Banane se već dugo smatraju hranom požude zbog svog falusnog oblika. One sadrže visok nivo kalijuma koji pomaže u povećanju proizvodnje seksualnih hormona. Takođe, banane imaju u sebi bromelain koji povećava libido. Za tu materiju u bananama kaže se da može redukovati mušku impotenciju

Čokolada

Čokolada se smatra romantičnom hranom. Mnoga drevna plemena koristila su čokoladu u ritualima plodnosti, verujući da ona može da poveća šanse za rađanje. Čak je i astečki car Montezuma jeo plodove kakaa kako bi bio spreman zavođenje ljubavi. Čokolada sadrži feniletilamin i visok nivo serotonina, a obe ove prirodne supstance spadaju u one kojepopravljaju raspoloženje. Osim njih, čokolada sadrži i anandamid, koji utiče na neurotransmitere identično kao i marihuana.

Lubenica

Zašto je lubenica jedna od namirnica koja podiže požudu? Ona sadrži supstancu koja se zove citrulin. Ova materija širi krvne sudove kako bi u njih ulazilo više tečnosti, što povećava i cirkulaciju u polnim seksualnim organima i čini ih spremnim za vođenje ljubavi. Dakle, lubenica nas ne hladi samo od spoljne vrućine i gasi našu žeđ, već je odlična za pokretanje seksualnih impulsa.

Badem

Još od antičke civilizacije bademi su smatrani jakim afrodizijakom. Ovi “erotski orasi”, kako su nekada nazivani, sadrže magnezijum i vitamin E koji povećavaju seksualnu želju i izdržljivost.

Med

Kelti su u srednjem veku pili med kada bi odlazili na medeni mesec i upuštali se u raspoloženje kako bi “konzumirali” svoj sveže sklopljeni brak. Persijanci su pili med tačno mesec dana pre čina ljubavi kako bi pripremili svoje telo za njega. Visoka koncentracija vitamina B i bora koje sadrži med može pomoći u uravnoteženju nivoa estrogena i testosterona u organizmu.

Crveno vino

Mali gutljaj crvenog vina može povećati požudu zbog etanola koji se u njemu nalazi. Ovaj alkohol izaziva hipotalamus da revidira mnoge telesne funkcije poput gladi, hormona, telesne temperature i seksualne želje. Međutim, previše crvenog vina može prouzrokovati neugodno ponašanje i povećanje gladi, ali i drastično smanjenje i nedostatak seksualne reakcije.

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније